©2019 Alt materiale på denne hjemmeside er beskyttet i henhold til lov om ophavsret.

 
Sådan virker det.

Når du lejer et juletræ hos Danmarks skove får du et levende pottegroet leveret direkte hjem til dig. 

 1. Du finder typen og størrelse af træ du ønsker og betaler en fast leje på uanset hvor lang tid du har træet. Lejen er fastsat efter træets højde og type
   

 2. For hvert træ du lejer skal du betale et depositum på 100 kr pr. træ. Depositummet får du retur når vi får træet retur. Du er velkommen til at beholde træet men så beholder vi depositummet og planter løvtræer istedet for.
   

 3. For 55 kr. bliver træet bliver leveret til din hoveddør - for virksomheder leverer vi træet i dagstimerne og til private leverer vi træet efter kl. 16 i håb om at du er hjemme. Vi kan desværre ikke tilbyde at du selv kan hente træet.
   

 4. Når vi har fejret det nye års kommen henter vi juletræet igen gratis og dit depositum bliver tilbagebetalt på det kreditkort som du har betalt lejen med. 

  De træer der er blevet for store plantes ud som en af Danmark Skove de andre bliver plejet så de kan genbruges til næste år. 

Leasing af Juletræ

For første gang i Danmark kan du, leje jeres Juletræ.

Juletræet er en mangeårig tradition som få familier ville være foruden til jul

og i Danmark fælder vi over 10 millioner juletræer hvert år.

Danmarks Skove vil tilbyde jer et særligt bæredygtigt Juletræ der er dyrket i en potte og som kan genbruges frem for at blive fældet. Træet kan genbruges helt indtil at træet er blevet for stort til at kunne håndteres, derefter vil træet blive plantet ud i skoven for at kunne blive en del af Danmarks skove.

Træer, herunder også juletræer optager CO2 fra luften og binder det i træet. Når træerne forgår enten ved forrådnelse eller forbrænding frigives det meste af det optagede CO2.  Hvis træet bliver stående, kan det optage større mængder af CO2 og sikre at vi får et bedre klima i fremtiden.

Navnet gran er et gammelt nordisk ord som egentlig betyder fiskeben

Et juletræ er 8-12 år gammelt når det bliver fældet og har optaget 5- 8 kg. CO2 pr. træ. Det svarer til ca. 5 tons kulstof pr hektar. Hvis man lader jultræerne stå istedet for at fælde dem, vil træerne kunne optage over 100 tons kulstof pr. hektar dette er 4 gange mere CO2 pr. år. Ved at leje et juletræ i potte 

Vil du sikre dig mere skov i Danmark?

 
 
 
Mørkegrøn.png

Rødgran

Rødgran er et rankt nåletræ, som anvendes som juletræer og kan blive op til 40 meter højt. Rødgran vokser hurtigt. og kan vokse en halv meter om året de første 50 år hvilket producerer 12 m³ træ pr. hektar om året.

Green Forest
 

10 millioner Juletræer

I Danmark bliver der fældet over 10 millioner Juletræer hvert år. Juletæet er omkring 10 år gammelt men når det bliver fældet har det højest en levetid på én uge hvorefter det bliver til affald.

Når du lejer et juletræ så bliver træet til nye skove i Danmark efter det har udtjent sin værnepligt som Juletræ og ikke til affald.

Vil du leje dit næste juletræ?

Juletræet kan bruges som byggemateriale

Grantræet er særdeles velegnet som byggematerialer.
Træet har en lukket 
cellestruktur der virker vandafvissende og gør at grantræet kan bruges som byggemateriale.

Rødgran bruges især som byggemateriale til tømmer, planker, lægter og brædder. Træet indgår allerede i mange træhuse idag men det er mest træer fra de svenske skove der anvendes.

Når du lejer et træ hos Danmarks Skove så kan træet bruges til at bygge huse, istedet for at blive til affald. Dette er en langt mere bæredygtig måde at have juletræ end at fælde træet når det kun er 10 år gammelt.