Aflevering/Afhentning

Når du lejer et juletræ hos Danmarks skove får du et levende pottegroet juletræ.

HUSK at vande træet dagligt når det er kommet indenfor.

Du kan returnere dit juletræ på følgende dage:

Søndag d. 29. december mellem kl. 16-19

Søndag d. 5. januar mellem kl. 16-19

Vi tager også imod træer der ikke er købt hos os med forbehold. Træer bliver enten plantet ud eller genanvendt som juletræ til næste år.

Leasing af Juletræ

For første gang i Danmark kan du, leje jeres Juletræ.

Juletræet er en mangeårig tradition som få familier ville være foruden til jul

og i Danmark fælder vi over 10 millioner juletræer hvert år.

Danmarks Skove vil tilbyde jer et særligt bæredygtigt Juletræ der er dyrket i en potte og som kan genbruges frem for at blive fældet. Træet kan genbruges helt indtil at træet er blevet for stort til at kunne håndteres, derefter vil træet blive plantet ud i skoven for at kunne blive en del af Danmarks skove.

Træer, herunder også juletræer optager CO2 fra luften og binder det i træet. Når træerne forgår enten ved forrådnelse eller forbrænding frigives det meste af det optagede CO2.  Hvis træet bliver stående, kan det optage større mængder af CO2 og sikre at vi får et bedre klima i fremtiden.

Navnet gran er et gammelt nordisk ord som egentlig betyder fiskeben

Et juletræ er 8-12 år gammelt når det bliver fældet og har optaget 5- 8 kg. CO2 pr. træ. Det svarer til ca. 5 tons kulstof pr hektar. Hvis man lader jultræerne stå istedet for at fælde dem, vil træerne kunne optage over 100 tons kulstof pr. hektar dette er 4 gange mere CO2 pr. år. Ved at leje et juletræ i potte 

Vil du sikre dig mere skov i Danmark?

 
 
 
Mørkegrøn.png

Rødgran

Rødgran er et rankt nåletræ, som anvendes som juletræer og kan blive op til 40 meter højt. Rødgran vokser hurtigt. og kan vokse en halv meter om året de første 50 år hvilket producerer 12 m³ træ pr. hektar om året.

Green Forest
 

10 millioner Juletræer

I Danmark bliver der fældet over 10 millioner Juletræer hvert år. Juletæet er omkring 10 år gammelt men når det bliver fældet har det højest en levetid på én uge hvorefter det bliver til affald.

Når du lejer et juletræ så bliver træet til nye skove i Danmark efter det har udtjent sin værnepligt som Juletræ og ikke til affald.

Vil du leje dit næste juletræ?

Juletræet kan bruges som byggemateriale

Grantræet er særdeles velegnet som byggematerialer.
Træet har en lukket 
cellestruktur der virker vandafvissende og gør at grantræet kan bruges som byggemateriale.

Rødgran bruges især som byggemateriale til tømmer, planker, lægter og brædder. Træet indgår allerede i mange træhuse idag men det er mest træer fra de svenske skove der anvendes.

Når du lejer et træ hos Danmarks Skove så kan træet bruges til at bygge huse, istedet for at blive til affald. Dette er en langt mere bæredygtig måde at have juletræ end at fælde træet når det kun er 10 år gammelt.

©2019 Alt materiale på denne hjemmeside er beskyttet i henhold til lov om ophavsret.